Mobilapplikációs trendek 2018-ban

///   2017. december 08., készítette Vanda

Egyre gyorsabban terjednek a mobilapplikációk és egyre inkább „okosabb” applikációk  telepíthetőek ma már mobiljainkra. De mire lehet számítani a jövőben? Most, hogy az év utolsó hónapjában járunk, fontos lenne kitekinteni, hogy milyen mobilalkalmazások várnak ránk 2018-ban.

  •   Mobil fizetések terjedése

Az Apple Pay és a Google Wallet bevezetésével a fogyasztók fokozatosan áttérhetnek majd a jövőben a mobilkereskedelemre, ami kiváló módja lesz a vállalatoknak, hogy adatokat gyűjtsenek és alaposan elemezzék az ügyfeleiket. A vásárlók részére pedig kényelmesebb fizetési lehetőséget biztosít a jövőben.

  • Felhőalapú applikációk

A mobilalkalmazás fejlesztői több felhőalapú mobilalkalmazást is terveznek. A felhőalapú technológia egyre növekvő használatával sokkal gyorsabban és könnyebben elérhetővé válnak az adatok. A Dropbox, a Google Drive és más felhőalkalmazások révén egyre több mobilalkalmazások fognak felhőszolgáltatásban működni. A Cisco VNI Global Mobile előrejelzése (2015-2020) szerint a felhőalapú alkalmazások globálisan 2019-re fogják uralni az összes mobil adatforgalom közel 90% -át. A felhőalapú mobilalkalmazások adatbiztonsági okokból különösen a vállalkozások számára vonzó lehetőség, hiszen örök problémát jelent az érzékeny vállalati adatok védelme, mely probléma ezzel a felhőszolgáltatásokkal kiküszöbölhető.

  • Gyorsított mobil oldalak- (Accelerated Mobile Pages-AMP)

Egy másik közelgő trendnek köszönhetően a mobileszközökön történő oldalak betöltése felgyorsulhat a jövőben. A gyorsított mobiloldalak segítenek majd a webes alkalmazások gyorsabb betöltésében az összes mobileszközön, csökkentve a visszafordulási arányt. Ez a módosítás segítheti majd a reklámipar szereplőit is a hirdetések láthatóságának növelésében és a látogatók számának növekedésében egyaránt. Milyen előnyöket hoz az AMP? A teljesség igénye nélkül néhány:

-Megnövekedett látogatók.

-Magasabb oldalak rangsorolása.

-Egyszerű látogatók elemzése.

-Kevesebb migrációs erőfeszítés.

-Könnyű tartalom elhelyezés.

  • AR-Augmented Reality/VR-Virtual Reality Alkalmazások

Az AR és a VR technológiák iránti fogyasztói és üzleti keresletének növekedési trendje várható a jövőben. Mind az AR, mind a VR hatalmas potenciállal rendelkeznek, az AR piacát elsősorban az olyan iparágak vezérlik, mint a kiskereskedelem, az egészségügy, a mérnöki tevékenység és az ingatlanszektor. A VR technológiái jobban teljesítenek a szórakoztatóipar területén. Az AR technológia előnye, hogy lehetővé teszi a termékek és szolgáltatások részletes bemutatását vizuális élmény segítségével, a vállalatok megmutathatják célközönségüknek, hogy termékeik relevanciája valós időben történik. A VR alkalmazás előnye, hogy 3D-s termékválasztást is biztosít.

 

Forrás: https://crysberry.com/blog/mobile-app-development-trends-2018 

Szerző: Havasi Patrícia

 

//  Megosztás