Workshop a fintech mobilalkalmazás fejlesztésről

///   2017. szeptember 05., készítette Pintér Robesz

Szakmailag hasznosnak ígérkező egy napos fizetési workshopot szervez az IIR (Institute for International Research) a fintech mobilalkalmazások fejlesztésével kapcsolatban. A szeptember 21-i esemény érdekes lehet app fejlesztőknek, de akár app megrendelőknek, szakértőknek és egyéb, a téma iránt érdeklődő résztvevőknek is.

A napot az én előadásom nyitja majd, ebben azzal tervezek foglalkozni, hogy milyen a keresleti oldala a mobil fizetési megoldásoknak és alkalmazásoknak. Az elmúlt 4 évben évente kétszer kutattuk ezt a témát is a mobilos alapkutatásunkban. Ezen túl pedig ad hoc jelleggel kifejezetten a mobil fizetéssel kapcsolatos felméréseket is készítettünk. Ezekből fogok számokat mutatni, miközben arra a kérdésre keresem a választ, hogy hogyan változott a mobil fizetés és mi jellemzi azokat, akik használják ezeket a megoldásokat.

Az utánam következő blokkban Fónagy Balázs és Kovács Balázs a Supercharge-tól adnak praktikus infókat fejlesztői szemszögből az in-app payment megoldásokról és a pénzügyi app tervezésről, élmény alapú mobil fizetésről. Közben körbejárják azt a sokszor feltett kérdést, hogy inkább in-app paymenttel vagy dedikált külön fizetési appal érdemes-e megoldani egy app fizetési szükségleteit. Mindeközben az is kiderül, hogy mit lehet és mit nem in-app paymenttel, milyen szabályok vonatkoznak az egyes alkalmazásboltokban erre és vajon nekünk megéri-e ebbe az irányba elindulni.

Persze egy app fejlesztése sosem áll meg – ahhoz viszont, hogy tudjuk, merre van az előre, mobil analitikára is szükségünk van, ahogy ahhoz is, hogy jól tudjuk „marketingelni” az appunkat. Ebben segít Álmos Balázs, mobil marketing specialista előadása, aki a performance app marketing és mobil analitika témáját járja majd körbe (pl. milyen analitikai eszközöket építhetünk bele az appunkba).

A délután következő előadását Benyó Péter tartja az OTP Mobil vezetője. A Simple (az OTP Mobil alkalmazása) az egyik, ha nem a legsikeresebb hazai fizetési app. Az előadás esettanulmányszerűen bemutatja a kiinduló célokat és a stratégiát, körbejárja az alkalmazott UX alapelveket, majd ismerteti a legfontosabb elért eredményeket és a közeljövő kihívásait. Első kézből kaphatnak pontos képet a résztvevők a fizetési appról.

A napot Tóth Krisztián (SCOLVO) előadása zárja, aki 16 év tapasztalatait osztja meg velünk, ahol a végállomás egy full service privát banki alkalmazás.

A workshopra az IIR oldalán lehet jelentkezni.

//  Megosztás