1app – Közigazgatás

///   Időpont: 2015.09.16 24:00
///   Helyszín: Budapest

A BME Mobil Innovációs Központ közigazgatási alkalmazásfejlesztő versenyt hirdet. A versenyen 18 és 28 év közötti fiatalokból álló csapatok jelentkezését várják, akik ötletes, jól működő alkalmazások prototípusát fejlesztik ki valamelyik elterjedt mobil platformra (Android, iOS, Windows Phone), magyar nyelven.

A felkészülést segítendő, a nyár folyamán három alkalommal mentorációs napokat szerveznek, ahol konzultációs lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek (a részvétel nem előfeltétele a versenyre történő nevezésnek!). Segítenek azoknak is, akiknek van egy jó ötletük, de nincsenek csapattársaik; vagy jártasak a mobil fejlesztésben, de jelenleg nincsen ötletük, amit megvalósíthatnának.

Az alkalmazások értékelésekor az alkalmazás eredetisége és az alkalmazás megjelenése mellett a forráskód és a dokumentáció minőségét is figyelembe veszik.

A konzultációkon az alábbi területek informatikai és közigazgatási szakértői lesznek jelen:

// rendszertervezés,

// mobil kliens fejlesztés (Android, iOS, Windows Phone),

// backend fejlesztés (PHP, .NET, C++),

// adatbázis tervezés,

// a legelterjedtebb közigazgatási ügyek,

// a közigazgatásban már működő mobilalkalmazások.

A mentorációs napokra és a versenyre jelentkezni az 1appkozig.mik.bme.hu oldalon lehetséges!

A versenyre olyan szoftverek nem nevezhetők, amelyek korábbi 1app versenyen vagy más alkalmazásversenyen már díjazottak voltak, vagy megjelentek az egyes mobilplatformokhoz tartozó áruházakban, illetve nem használhatók teljes értékűen magyar nyelven (többnyelvűség nem kizáró ok).

Időpontok

// 1. mentorációs nap (bemutatkozás, ismerkedés, ötletek bemutatása, csapatszervezés): 2015. június 25. (csütörtök) 10-14 óráig

// 2. mentorációs nap (ötletek kifejtése, szakmai előadások, konzultáció, további csatlakozási lehetőség): 2015. július 2. (csütörtök) 10-14 óráig

// 3. mentorációs nap (ötletek véglegesítése, szakmai előadások, konzultáció): 2015. július 23. (csütörtök) 10-14 óráig

// Nevezési határidő: 2015. szeptember 16. (szerda éjfél)

// Záró konferencia: 2015. október eleje

//  Hivatalos oldal