26. Meetup: A Visual Studio kiterjesztése és NoSQL tapasztalatok

///   Időpont: 2017.11.29. 18:30
///   Helyszín: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 12.

Sziasztok!

A novemberi meetupunkra az alábbi témákkal készülünk:

A Visual Studio IDE kiterjesztése — archeológia a szoftverfejlesztésben (Novák István, SoftwArt)

A Visual Studiót használó fejlesztőkben gyakran felmerül az ötlet, hogy az általuk használt akár apró, akár összetett eszközöket a Visual Studio IDE-be ágyazzák, egyszerűbbé téve ezzel azok használatát. Ebből az előadásból megtudhatod, milyen területeken tudsz egyszerűen és gyorsan haladni, ha ilyen (VSX) kiterjesztéseket szeretnél létrehozni, és hol számíthatsz arra, hogy Indiana Jonesként hosszú ideig kell kutatnod egy-egy apró képesség megvalósításának érdekében.

A régészeti szál erősítéseként tapasztalataimat egy retro mikroszámítógép, a ZX Spectrum (idén 35 éves) fejlesztőkörnyezetének Visual Studiós integrációján keresztül mutatom be.

SQL vagy NoSQL? Ez itt a kérdés… (Csala Péter, Hartung István)

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a NOSQL, de vajon miért? Érdemes-e már most elkezdeni vele foglalkozni? És ha igen, akkor hol és hogyan ajánlott belevágni? Ebben az előadásban szeretnénk lerántani a leplet a NOSQL-ről és megmutatni hogyan tanácsos a kezdeti nehézségeket leküzdve, ezt a fajta adattároló típust használni különböző típusú adataink megörzésére. Célunk az, hogy az Azure Table Storage segítségével válaszoljunk valós életből vett példákon keresztül az alábbi kérdésekre: Mi is az a NoSQL? Miért és hogyan különbözik ez az SQL-től? Hogyan lehet NoSQL-ben tipikus SQL problémákat megoldani? Mit nyerünk azzal, ha NoSQL-t használunk? Milyen kihívásokkal találhatjuk szembe magukat ha NoSQL mellett tesszük le a voksunkat?

Várunk mindenkit sok szeretettel!

Kapunyitás: 18:00 órától

Üdv,

Enterprise Developer Meetup Csapat