Debugológia – a hibakeresés tudománya Java környezetben

///   Időpont: 2017.10.26. 18:00
///   Helyszín: 1111 Budapest, Egry József u. 18.

Aki programozni tanul, azt hiszi, az idő nagy részében kódot fog írni. Ez sajnos tévedés, és ebből a tévhitből az egyetem se gyógyítja ki. Aztán meg kell írni az első igazi programot. Ekkor derül ki, hogy a programozó legtöbbször nem kódol, hanem hibát keres. Miért nem működik, amit írtam? Miért száll el ez a függvény? Mit keres ez a kivétel a logban, pedig az én gépemen simán fut?

Sok cég is felfigyelt erre, külön iparág foglalkozik azzal, hogy fejlesztőknek és üzemeltetőknek készítsenek eszközöket. Az integrált fejlesztőeszközökben már szinte alapfelszereltség a debugger. A logfájlokat külön alkalmazás figyeli és a kivételeket egy helyre gyűjti össze, hogy aztán könnyebb legyen őket kijavítani. A programok nem csak magukban állnak, egyre több külső könyvtártól, keretrendszertől, szolgáltatástól függenek. Ezért a hibakeresés is egyre rafináltabb technikákat igényel.

Még nincsen olyan tantárgy, hogy debugológia, pedig nem ártana. Előadásunkban ennek a debugológiának az alapjait meséljük el. Bemutatjuk azt a tágabb környezetet, amely segít hibákat levadászni és kijavítani. Aztán belemerülünk a sűrűjébe, és közösen derítünk fel néhány gonosz hibát. Hozz laptopot, amin van Java-s fejlesztőkörnyezet, hogy csatlakozhass a vadászathoz!

———————————

Jelentkezés:

Önéletrajz elküldésével a [masked]-ra “Meetup regisztráció” jeligével. Ebben az esetben a részvétel INGYENES. Ha korábban már regisztráltál önéletrajzzal, akkor is INGYENES. Csak írj nekünk egy e-mailt a [masked]-ra “Meetup regisztráció” jeligével. Ha nem szeretnél önéletrajzot küldeni, akkor a belépő regisztráció nélkül 1000 Ft, amelyet a helyszínen vásárolhatsz meg.

Szeretnél értesítést kapni későbbi meetupjainkról? Légy része szakmai közösségünknek a Facebook csoportunkba:
https://www.facebook.com/groups/schonherzbazis/

További információ a Schönherz Bázisról: https://schonherzbazis.hu/ Ha érdekelnek a friss állások és mérnöki hírek, akkor kövess minket a Facebookon: https://www.facebook.com/schonherzbazis