iPhone app – Az ötlettől a validálásig

///   Időpont: 2016. 02. 24. 18:00-20:30
///   Helyszín: még nincs lekötve

Másfél órában bemutatjuk mennyire egyszerűen és gyorsan lehet a mai eszközökkel egy app ötletből elvinni odáig, hogy adatok legyenek gyűjthetőek, és validálhassuk az elképzeléseinket.

A teljes folyamatot visszük végig a gyakorlatban, ahol is a mind szélesebb tudás átadásán lesz a fókusz. Nem ásunk egyik témában sem igazán mélyre, az későbbi események témája lesz majd.

Lépésről-lépésre a következőkre számíthattok:
– A meglévő ötleteket összegyűjtjük, feldolgozzuk, majd különböző technikák segítségével kijelöljük azt a néhány featuret, amelyek a leendő termék lényegét képzik majd.
– Néhány kiválaszotott képernyőre kidolgozzuk a drótvázakat.
– A Sketch használatával a néhány képernyő designja is összeáll, amit Zeplinnel adunk át.
– Majd ez alapján XCode-al építjük a prototípust. Nem kell tartani tőle, csak néhány rövid, és egyszerű sor kódot írunk majd meg.
– Végül pedig különböző tesztelési és mérési technikákat nézünk meg, magas szintű eszközökkel megtámogatva. Megismerjük a potenciális felhasználókat és viselkedésüket az alkalmazásban.

Ezen folyamat alatt nagyon sokat tanulhatunk a formálódó termékünkről. Bizonyosságot nyerhetünk arról, hogy az ötlet valóban a jó irányba tart.
Ajánljuk olyan designereknek, akik szeretnének elmerülni a prototipizálás világában, megismerni néhány új eszközt. Valamint ajánljuk olyan fejlesztőknek is, akik kicsit szeretnének áttekinteni a másik oldalra. Illetve mindenkinek, aki képet szeretne kapni a folyamatról.

Valamint minden lesz újra, amiért megszerettétek sokan a budapest.mobile meetupot, laza kötetlen hangulat, pizza, sör, és jó emberek.