Mit tud egy adattudós?

///   Időpont: 2018.01.31 19:00-21:00
///   Helyszín: 1075 Budapest, Klauzál u. 28.

Details

Igyekszünk tágabb értelemben körüljárni az adattudós témát a meghívott előadóink segítségével, 10-10 perces bemutatókkal, amelyek után feltehetitek saját kérdéseiteket is. A keynote előadás rávilágít majd a szakma jellemzőire, majd megnézünk egy-egy területet, mint az építészeti Big Data (!!), ipar 4.0, vállalati analitika és a egy kódolóiskola terjeszkedési szempontjai az adatok tükrében. Az előadásokról részletesebben (folyamatosan frissítjük a beharangozókat):

– Gulyás Máté (Datapao) – Mi a különbség a data scientist, a data analyst, a business analyst és a BI specialist között? Mekkora a piac, és milyen képzések elérhetők?
– Bardóczy Alexandra (Lechner Tudásközpont) – építészet és Big Data
– Michal Zylinski (Azure Solutions Architect (MCSD), Microsoft EMEA Advanced Analytics & Artificial Intelligence Team): When will Artificial Intelligence destroy humanity?
– Molnár Tamás (BI frontend, Ixenit)
– Bojkó Balázs (Industry Analytics Expert, Mortoff): Data Science Industry 4.0 szemmel
A gyártási folyamatok többnyire tradicionális mérnöki módszereken és bevált “best-practice” megoldásokon alapulnak – lásd pl. lean módszertan. A gyártó gépek adatainak begyűjtése, real-time feldolgozása, Machine Learning modellek építése egy alapvetően új megközelítést hozhat a gyártásba, amihez megváltozott szemléletmódra van szükség a gyár munkásai, mérnökei és vezetői részéről is. Néhány példát mutatok ipari adattal kapcsolatos problémákból, és beszélünk arról, hogy milyen gondolkodásmódra van szükség, ha valaki gyártóipari cég adatait elemzi.

– P. Tóth András (CodeBerry Programozóiskola egyik alapítója): Adatvezérelt vállalkozásépítés – kísérletek, amiken tízmilliók múlnak
A CodeBerry Programozóiskolával néhány havonta elindulunk egy-egy új országot meghódítani. Hogyan lehet Budapestről, egy konyhaasztal mellől kiválasztani, hogy melyik országra érdemes marketing milliókat elkölteni? Mi alapján zártuk ki Indiát, miért került be Indonézia, miért állítottuk le a török verziót? Honnan jön az adat, mennyi adat elég, mennyi a túl sok? Ezeket a témákat járom körül az előadásban.

//  Hivatalos oldal