Mobil app – az ötlettől a validálásig

///   Időpont: 2016.04.05. 18:00-20:00
///   Helyszín: online
Bevezetés a prototipizálás világába – ingyenes online közvetítés

A HWSW és az IT Factory szervezésében ingyenes webinart tartanak a budapest.mobile fejlesztői Facebook-csoport szabadúszó szakemberei, akik egy konkrét iOS-alkalmazás példáján keresztül mutatják be neked a prototipizálás világát.

Egy jó ötlet ugyanis nem elég, ahhoz, hogy abból életképes termék születhessen, gondos előkészítés és egy kipróbált prototípus szükséges. Ijesztően hangzik? Pedig egyáltalán nem az, a kétórás webinar során hamar kiderül, mennyire egyszerűen és gyorsan lehet a mai eszközökkel egy app ötletét odáig elvinni, hogy adatokat gyűjthessünk, és validálhassuk az elképzeléseinket.

A gyakorlat-orientált előadásban lépésről-lépésre ismerkedhetsz meg ezzel a folyamattal. Az ötletek összegyűjtése és feldolgozása után elleshetsz néhány technikát, amivel kijelölheted azokat a feature-öket, amelyek a leendő app lényegét jelentik majd. Ezt a drótvázrajzolás és néhány képernyő designja követi, hogy aztán megépíthessük a pár kódsorból álló prototípust. Végül a tesztelés és a mérés jön, így megismerhetjük a potenciális felhasználókat és a viselkedésüket az alkalmazásban.

A webinar ingyenes lesz, mindössze egy regisztrációt igényel a megtekintése. Az előadásról videó készül, ezt utólag is visszanézheted majd! Korlátozott számban tantermi helyek is rendelkezésre állnak.