A fejlesztési folyamat lépései és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásaink

Egy alkalmazás fejlesztése három fontos szakaszból áll: a fejlesztés előtti lépések, maga a fejlesztés és a fejlesztés utáni teendők. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be röviden – egyúttal azt is jelezzük, hogy melyik lépésnél miben tudunk a segítségedre lenni kutatási vagy tanácsadási szolgáltatásainkkal.
1. BELEVÁGOK
Ötlet
01
// Ötletteszt
Van egy szuper ötleted, de nem tudod, hogy mennyire vevőek rá az emberek? Esetleg lehet, hogy már létezik ilyen, vagy hasonló alkalmazás? Ötlettesztelési szolgáltatásaink segítségével megismerheted leendő felhasználóid véleményét a tervedről.
ÉRDEKEL
Konceptualizáció
02
Fő funkciók meghatározása
// Konceptualizálási tanácsadás, Koncepcióteszt
Az ötlet részletesebb kifejtése, ami az alkalmazás szolgáltatásainak vázlatos dokumentálására szolgál. Ennek megfogalmazásához nyújt támogatást konceptualizálási tanácsadásunk, ha pedig elkészültél ezzel, koncepcióteszteink segítségével validálhatod az elképzelésed.
ÉRDEKEL
Célcsoport meghatározás
// Célcsoportelemzés
Túl széles közönségnek készült alkalmazások könnyen elveszthetik a fókuszukat. A legtöbb esetben célszerű egyértelműen meghatározni a leendő app felhasználói bázisát, ami a fontos útmutatást ad a funkcionalitás és a dizájn kialakítása során is. Célcsoportelemzésünkkel megtalálhatod és tesztelheted a legideálisabb felhasználói szegmenseket.
ÉRDEKEL
Használt technológia (platform, oprendszer meghatározása)
// Versenytárselemzés, Célcsoportelemzés
Androidra, vagy iOS-re szeretnéd fejleszteni az alkalmazást? Esetleg Windows-ra? Vagy mindháromra? Melyik oprendszer melyik verzióján fut majd az app? Ezeket a kérdéseket tisztázni kell még a fejlesztés előtt, mivel a teljes későbbi folyamatot jelentősen befolyásolja. Versenytárs elemzésünk segít annak eldöntésében, hogy melyik technológiát válaszd.
ÉRDEKEL
Üzleti modell
// Versenytárselemzés
Az egyik legfontosabb és gyakran elnagyolt lépés a fejlesztés előtt az üzleti modell átgondolása. Miből lesz bevételem? Fizetős vagy ingyenes legyen az app? Reklámok? Ezen kérdések megválaszolásához elengedhetetlen a pénzügyek tervezése, becslése. Versenytárs elemzésünk igénybevételével képbe kerülhetsz a konkurencia megoldásaival kapcsolatban, azaz hogy miért és hogyan lehet pénzt elkérni az adott piacon.
ÉRDEKEL
Funkcionális specifikáció
// Funkcionális specifikáció kialakítási tanácsadás
A koncepció részletezésével megszületik a funkcionális specifikáció. Hogy mit kell ennek tartalmaznia, és milyen az igazán jó funkcionális specifikáció, ami megalapozza az egész projekt sikerességét, abban tudunk segíteni tanácsadással, illetve letölthető példával is.
ÉRDEKEL
Fejlesztő kiválasztása
03
Ajánlatkérés, árazás
Ha nem te fejlesztesz, a koncepció véglegesítése után már kérhetsz ajánlatot fejlesztőműhelyektől. Ennek formai és tartalmi tisztázásához ad útmutatót az ajánlatkérési sablonunk.
Projektmenedzsment módszertan kiválasztása
Alkalmazást fejleszteni nagyon sokféleképpen lehet, de mindenképpen szükséges valamilyen módszertan követése, hogy ne vessz el a részletekben, és hogy rendszerben tudj gondolkodni. Ahhoz, hogy ki tudd választani az alkalmazáshoz, munkamódszereidhez leginkább passzoló modellt, útmutatót adhat a projektmenedzsment módszertanokat leíró anyagunk.
Fejlesztői csapat kiválasztása
Megvan a tökéletes, jól fizető, megvalósítható koncepciód, de nem tudsz fejleszteni? Szaknévsorunkban böngészhetsz a legfőbb hazai fejlesztők között, és az ajánlatkérési sablonunkkal máris kérhetsz tőlük ajánlatot!
Szerződés megkötése
04
// Szerződéskötés tanácsadás
A megrendelő és a kivitelező közötti projektszerződés kritikus pont, hiszen meghatározza a projekt kereteit, a díjazást, a kötelezettségeket és a későbbi kereteket (kié lesz például a forráskód, kivel tudod üzemeltetni az alkalmazást stb.). Tanácsadásunk során segíteni tudunk neked eligazodni a szerződések jogi világában, sablonunk pedig bemutatja, hogy mit kell tartalmaznia egy tipikus alkalmazásfejlesztői szerződésnek.
ÉRDEKEL
2. FEJLESZTEM
Projekt ütemterv létrehozása
05
A szerződés és a választott módszertan alapján az előrehaladás megtervezése (mérföldkövek, határidők)
Specifikálási folyamat (iteratív)
06
Fejlesztői specifikáció kidolgozása
A funkcionális specifikáció a felhasználó szemszögéből írja le az alkalmazás működését, ezt kell „lefordítani” a fejlesztők nyelvére. A fejlesztői specifikáció egy technikai specifikáció, amely leírja, hogy a kívánt funkciókat hogyan fogja megvalósítani az app.
Use Case-ek definiálása
A funkcionális specifikáció alapján meghatározhatóak az alkalmazás használati esetei (use case). Hogy milyen egy jó use case dokumentum, ahhoz nézd meg a sablonunkat!
Wireframe-ek elkészítése
// Paper prototyping teszt
Az előző dokumentumok alapján elkészíthetőek a wireframe-k, amik bemutatják az alkalmazás vázlatos kinézetét, és működését. Lehetőséged van már ebben a vázlatos fázisban kikérni a felhasználók véleményét, hogy a hibák minél hamarabb kiderülhessenek.
ÉRDEKEL
Dizájn kidolgozása
// Általános design teszt, Mérés alapú perszóna kialakítás, App név és logó tesztelés
A wireframe-k validálása után megkezdődhet a vázlatok „felöltöztetése”: színek, formák, képek, tipográfia, animációk, stb. Szeretnéd tudni, hogy a végeredmény mennyire nyeri el a potenciális felhasználóid tetszését? Vagy, hogy milyen a tipikus felhasználóid, milyen perszónákra alapozd a fejlesztést? Esetleg, hogy milyen névvel és logóval érdemes elindítani az appot? Az alkalmazásod megjelenésének teszteléséhez számos megoldást kínálunk.
ÉRDEKEL
Szoftver létrehozása, kódolás (iteratív)
07
Béta verzió(k)
// Felhasználói oldali béta tesztelés, Terheléses teszt
A legjobb gyakorlatoknak megfelelően a fejlesztési folyamat közben már viszonylag korán létre kell jönnie egy béta verziónak, amit később lehet finomítani és továbbfejleszteni. Az alkalmazást ilyen kiforratlan állapotban is meg tudod mutatni a felhasználóidnak, kikérve a véleményüket, hogy minél hamarabb kiderüljenek a problémák. Fontos az is, hogy megfelelő erőforrásokat biztosíts az alkalmazásodnak, ezt a terheléses tesztünk segítségével ellenőrizheted. A tesztelés világa igen terebélyes, rengeteg módszer áll rendelkezésedre a fejlesztés különböző fázisaiban. Hogy jobban kiigazodj ezek között, nézd meg a tesztelések típusait összefoglaló dokumentumunkat!
ÉRDEKEL
Javítás
A javítás iteratív tevékenység, a tesztek során felmerült problémák megoldása, igények kiszolgálása tartozik ide, illetve fontos (és gyakran elfelejtett lépés) ezek belefoglalása a specifikációba is.
Alkalmazás véglegesítése
Nehéz „elengedni” egy alkalmazást a fejlesztés végén és véglegesíteni, majd publikálni (elérhetővé tenni a felhasználók számára, jellemzően az alkalmazásboltokban). A fejlesztési szakaszt az a pont zárja, ahol az alkalmazás készen áll arra, hogy „élesben” a felhasználók elé kerüljön.
3. ELADNÁM
Publikálás
08
// Market adatok elemzése
A kész alkalmazás feltöltése az online alkalmazás-piacterekbe (Google Play, App Store, stb.) Hogyan tudsz kitűnni a rengeteg app közül, mire kell mindenképpen figyelmet fordítanod a piactereken? A piaci adatok elemzése által meg tudjuk neked adni ezekre a kérdésekre a választ.
ÉRDEKEL
Marketing
09
// Marketing stratégiai tanácsadás, Felhasználói szokások és elégedettség elemzése, Márkanagykövet generálás
Most jön csak a neheze: gyorsan, hatékonyan, olcsón eljuttatni a termékedet a potenciális felhasználókhoz. Marketing anyagaink összefoglalják, hogy milyen eszközök állnak ehhez rendelkezésedre, tanácsadási szolgáltatásunk során pedig segítünk ezen eszközök közül kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet. A márkanagykövet szolgáltatásunk keretében a legérdeklődőbb felhasználókat bevonhatod már a fejlesztés során, folyamatosan kikérve véleményüket, később pedig általuk promótálhatod is az alkalmazást.
ÉRDEKEL
Továbbfejlesztés
10
// Továbbfejlesztési tanácsadás
A fejlesztési folyamatnak gyakorlatilag sosincs vége: a visszajelzések, új igények alapján tovább és tovább bővíthetőek az alkalmazások. Ha nem tudod, hogy ezekből az ötletekből mit hogyan érdemes vagy mit kifizetődő megvalósítani, kérj tanácsot tőlünk.
ÉRDEKEL